Ana­nas-gem­ber­jam

Ana­nas-gem­ber­jam

1 ananas, geschild
1 zakje verse gember (150 g), geschild
900 g geleisuiker (pak 500 g)
2 limoenen, schoongeboend

Bereiden
1. Snijd de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de gember in stukken en maal fijn in de keukenmachine. Doe de ananas en gember samen met de suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan.

2. Schep de ananas en aanhangend vocht in een pan met dikke bodem. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Voeg de rasp en het sap toe. Breng op laag vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook 20-25 min. of tot de jam 105 °C is, controleer dit met een keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.

3. Schenk de jam in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de potten omgekeerd afkoelen. Plak er een etiket op. Op een koele, donkere plek is de jam 1 jaar houdbaar.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe laat is het