Ci­a­bat­ta met bief­stuk

Ci­a­bat­ta met bief­stuk

1 bol knoflook
6 el milde olijfolie
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden
1 ansjovisfilet (blikje 46 g)
1 potje witte bonen (340 g), uitgelekt
1 schaal biefstuk (2 stuks), op kamertemperatuur
1 ciabatta (brood)


Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het kapje van de bol knoflook en besprenkel het snijvlak met 1 el olie. Pof de bol in de ovenschaal in ca. 30 min. gaar. Laat iets afkoelen.

2. Duw de knoflooktenen uit de vliesjes. Pureer met de rozemarijn, ansjovis en 2 el olie 10 sec. met de staafmixer. Spoel de bonen af onder koud stromend water. Voeg met 3 el water toe aan het mengsel en pureer grof tot houmous. Breng op smaak met peper en zout.

3. Bestrijk de biefstukken met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.

4. Snijd ondertussen het brood in schuine sneetjes en bestrijk met 1 el olie. Gril 2 min. in de grillpan. Keer halverwege. Snijd de biefstukken in repen en beleg het brood ermee. Serveer met de houmous.
 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe laat is het