Oven­aard­ap­pe­len met krui­den­bo­ter

Oven­aard­ap­pe­len met krui­den­bo­ter

800 g kleine aardappelen vastkokend, schoongeboend
1 bakje tijm (15 g)
150 g boter, op kamertemperatuur
3 el olijfolie
1/2 bakje platte peterselie (a 20 g), blad fijngesneden
1 teen knoflook, geperst

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 3 inkepingen in de lengte en breedte van elke aardappel, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi met zout. Knip 3/4 van de tijm in kleine takjes en steek die in de inkepingen. Leg de aardappelen in de braadslee. Smelt 25 g boter en voeg de olie toe. Schenk over de aardappelen en bak deze in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

2. Ris ondertussen de blaadjes van de rest van de tijm. Roer met de peterselie en knoflook door 125 g boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep op een stuk aluminiumfolie en rol de folie op. Leg tot gebruik in de koelkast. Serveer de aardappelen met de in plakjes gesneden kruidenboter.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe laat is het