Bief­stuk stro­ga­nof

Bief­stuk stro­ga­nof

4 biefstukken, op kamertemperatuur
50 g boter
1 ui, gesnipperd
1/2 prei, gewassen
1 rode paprika, in stukjes
100 ml wodka (slijter)
1 bekertje zure room (125 ml)

Bereiden
1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur. Voeg na 1 min. opnieuw 25 g boter toe. Keer halverwege. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een warm bord onder een deksel.

2. Fruit ondertussen de ui 2 min. in dezelfde pan. Snijd de prei in halve ringen. Voeg met de paprika toe aan de ui en bak 2 min. mee. Schuif de groente naar de zijkant en schenk de wodka in de pan. Laat op hoog vuur 1 min. koken om de alcohol te verdampen. Pas op: de damp kan vlam vatten, dus houd afstand en zet de afzuigkap van tevoren even uit. Voeg de room toe. Schep om en serveer de saus bij de biefstuk.

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe laat is het