Jor­da­ne­se ge­hakt­bal­len

Jor­da­ne­se ge­hakt­bal­len

75 g boter
1 sjalot, gesnipperd
2 sneetjes witbrood, zonder korst
50 ml halfvolle melk
1 bakje Hollandse garnalen (100 g)
400 g gehakt half-om-half
1 ei, losgeklopt
1 mespunt nootmuskaat, versgeraspt
50 g bloem

Bereiden
1. Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Neem uit de pan. Week ondertussen het brood in de melk. Knijp uit en meng in een kom met de sjalot, garnalen, het gehakt en ei. Voeg de nootmuskaat, peper en royaal zout toe.

2. Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt en rol ze door de bloem. Verhit 50 g boter in dezelfde koekenpan en braad de gehaktballen op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak in 15 min. gaar. Draai regelmatig.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe laat is het