Per­fec­te friet

Per­fec­te friet


Bereiden
1 kg grote aardappelen, iets kruimig
1.5 liter frituurolie

Bereiden
1. Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm. Snijd vervolgens in frites van 1 cm breed. Vul een ruime pan met heet water en doe de frites erin. Zet de pan 30 min. op zo laag mogelijk vuur. Het water mag niet koken. Giet af en laat uitgespreid op een schone theedoek afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 140 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in 2 delen in 8 min. gaar, zonder dat ze kleuren. Neem uit de pan en laat uitgespreid uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3. Verhit de olie tot 180 °C. Bak de frites in 2 of 3 delen in 4-5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe laat is het