Lentesalade met croutons

Lentesalade met croutons

Benodigdheden
3 sneetjes wit of bruin brood • 2 eetlepels olijfolie • 1 gekookt ei • 1/2 eetlepel mosterd • 2 eetlepels mayonaise • sap van 1 sinaasappel • 1 kleine krop ijsbergsla, in brede repen • 3 bospenen, in dunne plakjes • 1 bosje radijs, in dunne plakjes • 1 bakje tuinkers of 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de sneetjes brood in blokjes en schep ze in een kom om met de olijfolie. Verdeel de blokjes brood over een bakplaat en bak ze in de oven in 8-10 minuten knapperig bruin. Laat de croutons hele- maal afkoelen en verpak ze dan in een koelkastdoos. Prak in een klein koelkastdoosje het ei heel fijn en roer het met de mosterd, mayonaise, het sinaasappelsap en wat zout en peper tot een dressing. Schep in een grote afsluitbare kom de sla luchtig om met de wortel- en radijsplakjes en de tuinkers. Neem de salade, de dressing en de croutons afzonderlijk mee. Meng ter plekke de dressing door de salade en strooi de croutons erover.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe laat is het