Tzaziki

Tzaziki

 
Bijgerecht - 4 personen
Benodigdheden
1 komkommer • 1 grote teen knoflook • geperst ½ theelepel kaneel of gemalen komijn • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt • 50 g Griekse yoghurt


Bereiden

Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes en bestrooi met wat zout. Laat de komkommerblokjes in een zeef 15 minuten uitlekken. Dep de blokjes droog met keukenpapier en schep ze in een kom om met de knoflook, kaneel, dille en wat zout en versgemalen peper. Schep ook de yoghurt erdoor en breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Laat de saus minstens een uur staan. Lekker bij vis, zoals de zalmspiesen met paprika.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe laat is het