Tomatenchutney

Tomatenchutney

Ingrediënten
- 1 kilo tomaten
- 2 uien, in halve ringen
- 3 cm gemberwortel
- 300 ml witte wijnazijn
- 8 volle eetlepels rietsuiker
- 2 theelepels gemalen komijn

Materialen
- 2 (weck)potten (à 300 ml) (verkrijgbaar bij Xenos)

 

Instructies
1 Snijd de tomaten in blokjes. Verwijder de harde kern. Doe de tomaten met de ui in een pan met dikke bodem. Rasp de gemberwortel boven de pan.
2 Schep de wijnazijn, de rietsuiker en de komijn erdoor. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de chutney zonder deksel op de pan in 20 minuten zachtjes tot jamdikte inkoken; roer af en toe.
3 Schep de warme chutney in schone (weck)potten, sluit ze en laat ze omgekeerd 15 minuten afkoelen. Keer de potten weer en laat ze verder afkoelen.

Serveertip Lekker bij vlees of kip van de barbecue.

Tip Kijk eens op de (boeren)markt voor groene tomaten. Met een lepeltje groene tomatenchutney geef je gerechten meteen een feestelijk tintje.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe laat is het