Noordzee strand

Wij zijn regelmatig op het strand te vinden met ons hondje. We hebben hier in Zeeland prachtige stranden. Dit is het Noordzee strand vlak bij Deltapark Neeltje Jans (ook een aanrader om eens te bezoeken.) Bij dit strand mag je het hele jaar door gratis parkeren. Wij komen hier graag. In de winter is het heerlijk wandelen en na de wandeling kun je nog even lekker wat drinken bij strandtent Atlantis. Je kunt hier overigens ook heerlijk eten. Het is ook een leuke plek om zeehonden te spotten. Ze liggen vaak op de potons die je ziet liggen voor je het strand op loopt. Om op het Noordzee stand te komen rij je over de stormvloedkering.

Update

Ik heb mijn blog een beetje verwaarloost het afgelopen jaar. Het was natuurlijk ook niet echt een leuk jaar wat corona betreft. Wij zijn gelukkig tot op heden allemaal gezond gebleven en we hebben ook allemaal gewoon ons werk. Hopelijk wordt dit jaar een stuk beter. 

Trick or treat

Halloween is weer in aantocht. Ik ben gek op halloween en moest er natuurlijk even een scrapje van maken. 

Herfst

Het is buiten nat en koud en binnen lekker warm met de kachel aan. Tijd om mijn blog om te toveren in de herfst. 

 

Wat eten wij vandaag

ROMIGE KIPKERRIE MET RIJST


Ingrediënten: (4 personen)

Kip marinade:

250 gr. rijst
300 gr. kipfilet, in blokjes
1 tl. knoflookpoeder
1 tl. kip kruiden
1/2 tl. gemberpoeder
1/2 cayennepeper
1/2 tl. kurkuma
1 etl. zonnebloemolie
Groenten & kerriesaus:

1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes
1 gele paprika, in stukjes
2 tl. kerriepoeder
1 tl. bloem
250 ml kippenbouillon
200 gr. creme fraiche
1/2 krop broccoli, in roosjes
Bereiding:

Stap 1.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de kip met de knoflook, kip kruiden, gemberpoeder, cayennepeper, kurkuma en giet de zonnebloemolie erbij. Roer het goed door en bak de kip in de hapjespan aan op middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg de ui, paprikastukjes, kerriepoeder en de bloem erbij en bak het aan tot de groenten iets zachter zijn.

Stap 2.

Voeg de kippenbouillon en de broccoli toe en laat het geheel zonder deksel voor ongeveer 8-10 op middelhoog vuur sudderen. Roer de crème fraiche erdoor en laat de saus voor 3-5 minuten pruttelen tot er een lekker romige saus ontstaat. Breng de saus extra op smaak met zout en zwarte peper en roer het door. Verdeel de rijst over de borden en schep bovenop de kip kerriesaus, eet smakelijk!

Copyright © Jolanda. All Rights Reserved.