Trick or treat

Halloween is weer in aantocht. Ik ben gek op halloween en moest er natuurlijk even een scrapje van maken. 

Herfst

Het is buiten nat en koud en binnen lekker warm met de kachel aan. Tijd om mijn blog om te toveren in de herfst. 

 

Wat eten wij vandaag

ROMIGE KIPKERRIE MET RIJST


Ingrediënten: (4 personen)

Kip marinade:

250 gr. rijst
300 gr. kipfilet, in blokjes
1 tl. knoflookpoeder
1 tl. kip kruiden
1/2 tl. gemberpoeder
1/2 cayennepeper
1/2 tl. kurkuma
1 etl. zonnebloemolie
Groenten & kerriesaus:

1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes
1 gele paprika, in stukjes
2 tl. kerriepoeder
1 tl. bloem
250 ml kippenbouillon
200 gr. creme fraiche
1/2 krop broccoli, in roosjes
Bereiding:

Stap 1.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de kip met de knoflook, kip kruiden, gemberpoeder, cayennepeper, kurkuma en giet de zonnebloemolie erbij. Roer het goed door en bak de kip in de hapjespan aan op middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg de ui, paprikastukjes, kerriepoeder en de bloem erbij en bak het aan tot de groenten iets zachter zijn.

Stap 2.

Voeg de kippenbouillon en de broccoli toe en laat het geheel zonder deksel voor ongeveer 8-10 op middelhoog vuur sudderen. Roer de crème fraiche erdoor en laat de saus voor 3-5 minuten pruttelen tot er een lekker romige saus ontstaat. Breng de saus extra op smaak met zout en zwarte peper en roer het door. Verdeel de rijst over de borden en schep bovenop de kip kerriesaus, eet smakelijk!

luchtbalon

Het laatste jaar zie je hier regelmatig luchtbalonnen overkomen. Deze kwam over recht boven ons huis Altijd leuk om te zien. 

 

Zonnebloemen

Zo mooi dat de zonnebloemen in bloei staan. Ik moest er natuurlijk foto's van nemen.

Copyright © 2015. All Rights Reserved.